Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

Burkolási ötletek

|

A lakásfelújításba nehezen vágunk bele, hiszen hatalmas kosszal jár, és olykor úgy érezzük sosem lesz vége.

Másrészről, örömmel is tekinthetünk erre a feladatra, hiszen kapunk egy szép új otthont, melyet a család sok évig használ majd, továbbá növeljük a lakás értékét is. Fontos, hogy profi szakemberek segítsenek nekünk megvalósítani álmaink otthonát. De mire érdemes figyelmet fordítanunk a burkolóanyagok megvásárlása előtt?

 

Milyen szempontok szerint válasszunk burkolatot?

  • Vegyük figyelembe a környezetet.
  • Figyelembe kell venni az esztétikai és műszaki funkciókat, amelyeket a burkolólapoknak be kell tölteniük. Esztétikai szempontból a burkolatnak alkalmazkodnia kell a bútorokhoz, a környezethez, színekhez. Műszaki szempontból rendelkezniük kell a használat helyén várható (mechanikai, kémiai, hő) igénybevételének megfelelő műszaki jellemzőkkel.

 

Mennyi burkolólapot rendeljünk?

  • Ismerni kell a burkolandó felület területét. A burkolandó felület területéhez viszonyítva átlagosan 10-15%-al több burkolólapot érdemes rendelni.
  •  Meg kell határozni a burkolás módját (zárt fugás, nyitott fugás stb.)
  •  Figyelembe kell venni, hogy ha még első osztályú lapot vásárolunk, abban is lehet selejt.
  •  Néhány lapot vágni, fúrni kell, tehát számolni kell bizonyos selejttel is. Ez a selejt függ a helytől, a felületi szabálytalanságoktól és a lerakási technikától.
  •  Érdemes néhány lapot félretenni az esetleges javításokhoz vagy, ha reklamáció merülne fel, legyen mintadarabunk. Ez azért is fontos, mert egy későbbi utánrendeléskor nem biztos, hogy kapunk ugyanolyan tónusú lapot, hiszen azok gyártási szériánként változhatnak.
    • burkolasi otletek 01

Mit jelent a színárnyalati eltérés?

A különböző színárnyalatok azért keletkeznek, mert egy burkolólap máza nagyon sok összetevőből áll. Ha az egyes gyártási szériák közt valamelyik alapanyag összetétele a gyártótól függetlenül megváltozik, akkor az színárnyalatbeli eltérést okozhat. Ez nem számít minőségi hibának, ugyanis az égetés következtében a bemutatott színektől való kismértékű eltérés a mázas burkolólapok esetében elkerülhetetlen és elfogadott. Ez a különbség azonban azonos betűvel jelölt színárnyalatokon belül nem zavaró. A minél egységesebb hatás elérése érdekében, burkoláskor javasoljuk az azonos színárnyalati betűvel jelzett dobozok tartalmát is keverve burkolni.

    • burkolasi otletek 02

Kopásállósági fokozatok értelmezése

PEI I. A lakás kopásnak legkevésbé kitett, belső helyiségébe ajánlott (kamra, gardrób). Oda ahol kevesen járnak.

PEI II. Szintén kevésbé igénybe vett helyeken (fürdőszoba, hálószoba, dolgozószoba) ajánlott.

PEI III. A lakás belső, közös helyiségeibe ajánlott, nem nagy forgalmú helyekre. Az utcai cipő által okozott szennyeződéseket nehezen viseli.

PEI IV. Lakásunk bármely része (főleg magas igénybevételnek kitett helyek), illetve középületek kevésbé forgalmas terei burkolására való.

PEI V. Nagy forgalmú középületek, irodák, éttermek, várótermek stb. burkolására alkalmazzák.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? Keressen minket bátran, elérhetőségeinket megtalálja a kapcsolatok lapon ide kattintva vagy az alábbi közvetlen vonalon.
+36-30 / 904 - 8664