Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

Fahatású padlólapok - természetes és trendi

|

Az utóbbi időkben újra divatba jöttek a fahatású padlóburkolatok. Bár mondani lehet azt is hogy soha nem mennek ki a divatból, a faminta mindig is hódítót csak is a hordozóanyag változott az idők folyamán.

Annyira divatosak, hogy az emberek többsége arra a kérdésre hogy: Milyen burkolatot szeretne az álomházába? Ma is a faburkolat rá a válasz. Ez köszönhető annak is, hogy a felületi megmunkálásuk és a színviláguk szinte mindenféle építészeti stílusba vagy korba beleillenek. Nem is érdemtelenül, hiszen a meleg és barátságos színárnyalatuk a szemnek kellemes képet közvetít.

A padlólapokat a kopásállóságuk alapján különböző osztályba soroljuk, ezek a következők:

PEI I. Szinte csak fal burkolásához való, mert a kopásállósága miatt csak kevésbé forgalmas helyiségekbe alkalmas pl. Kamra

PEI II. Családi házakban lakásokban alkalmazzák ami kevésbé kitettek a kopásnak nappali, háló stb.

PEI III. Lakásokban, irodákban, erősebb kopásnak kitett területeken pl. előszóba közlekedő folyosó, vagy kis forgalmú középületekben.

PEI IV. Közösségi terek, közintézmények, lépcsőházak, erősebb kopásnak kitett felületeken.

PEI V. Irodák, üzlethelyiségek, erős kopásnak kitett belső és külső terekben.

Fát vagy fahatású padlólapot válasszon?

A fahatású padlólap kevésbé sérülékeny, nehezebben karcolódik és az anyaga sokkal keményebb, mint a fa padlóburkolat. Különböző kopásállóságú osztályokba szokás sorolni őket, ami nagyban megkönnyíti számunkra a választást, hiszen így a legmegfelelőbbet tudjuk kiválasztani az adott épületrészbe. Például egy alig használt helyiségbe elég, ha egy kevésbé drága, alacsony kopásállóságú padlólapot választunk, azonban a jóval többet használt nappaliba javasolt a jobb minőséget választani.

További fontos tulajdonságai, hogy könnyen tisztítható, szárazon és vizesen is ellenáll a különböző vegyszereknek.

Ajánljuk olyan helyekre is a használatát, amelyek nagy forgalommal bírnak például: éttermek, irodák dekoratív burkolatának vagy üzlet helyiségekbe, hiszen a fa hatású padlólap a kerámia előnyös tulajdonságait egyesíti a fa melegségével. 

A biztonság is nagyon fontos tényező, éppen ezért kaphatóak csúszásmentes felülettel is.

A kandalló mellett valódi parkettát alkalmazni eléggé rizikós. Ugyanis a parázs kipattanhat belőle, ami égett foltokat hagyhat rajta. De mindezt a fahatású járólapról könnyen eltávolíthatjuk. Tartós, a napsugárzás sem fakítja ki.

Vannak olyan típusok, amik fuga nélkül is rakhatóak. Ez azért fontos, mert így nemcsak az anyag költséget, a burkolással töltött munkaórákat csökkenthetjük, hanem a vele járó port és egyéb kellemetlenségeket is.

Ezek a típusú lapok már igen széles színválasztékban fellelhetőek. Például a Baldocer termékcsaládnak a matt, fényes és a parketta mintás kivitel, amelyek nagyon kelendőek.

 

Tekintse meg padlólap kínálatunkat>>>

 

Használhatjuk a nappalinkban is, ami ugye központi része a házunknak vagy lakásunknak. Sokan szeretik a meleg hangulatot úgy megteremteni, hogy fa textúrát alkalmaznak a szőnyegek és a párnák mellé. A kerámialap jobban vezeti a hőt, ami padlófűtés esetében nagyon előnyös.

A famintás járólap nagyon sokféle enteriőr stílushoz használható: Klasszikustól egészen a modernig. Jól illeszthető olyan enteriőrben is, ahol a színes berendezési tárgyak dominálnak. Jól meg tudja törni a szürke és a fehér szín merevségét is.

Fahatású járólap - a mindig divatos burkolat.