Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

Biztonság és esztétikum: élvédők alkalmazása

|

Ön is mindent megtenne azért, hogy maximálisan veszélytelenné tegyen minden olyan felületet ami megsebezhet bárkit is? A biztonságos helységek kialakítása nagyon fontos feladat mindenki számára, hiszen akárhol lehetnek zavaró sarkok, veszélyes élek ami balesethez vezethetnek egy pillanat alatt. Ezeket úgy kell megoldanunk,hogy elhárítsuk a balesetek felmerülésének lehetőségét, de közben esztétikus munkát is végezzünk.

A jó hír, hogy létezik erre is megoldás. A burkolási munkálatok során a szakembereknek nehéz dolguk volt ezekkel a felületekkel foglalkozniuk mindig is, viszont az évek során rengeteg technológiai újítás ment végbe, s ezek az élet szinte minden területén megmutatkoznak. Kész anyagok, úgy nevezett profilok állnak rendelkezésre, ezeket általában fémből vagy műanyagból gyártják és pont ilyen célzattal szolgálnak ki minket. Egyszerű és gyors velük dolgozni, csak pár lépésnél kell odafigyelni a munkálatukra. Ezekhez a gyártók toldókat, sarokprofilokat, lezáró profilokat is ajánlanak, amikkel még szebb összhatást érhetünk el.

Negatív és pozitív sarkok:

Az egymásba futó felületek negatív és pozitív sarkokat alkotnak, s a külső élek gyakran, szándékosság nélkül úgy kerülnek kialakításra, hogy azok élesek, veszélyesek lesznek. A negatív sarkok a belső élekre vonatkoznak míg a pozitív sarkak a külsőkre. Oda kell figyelni rájuk, mert ezeket gyakran verjük le, bele ütközünk úton-útfélen, így minél biztonságosabb annál jobb. Célszerű tehát valamilyen élvédő eszközt használni rajtuk, megelőzni a sérüléseket.

Gyakran igénybe vett helyek esetén:

Léteznek alumíniumból is idomok, ezeket fokozottabb védelem esetén használják, s a szakembereknek már a falazat kialakításakor számolniuk kell a felhelyezésükkel. Vendéglátó egységek, nagy tömeget lebonyolító helységek kedvelt megoldása, mert az ilyen helyeken elég egy óvatlan pillanat és hamar megtörténik a baj, ráadásul a sok ember miatt erre nagyobb is az esély.

Kívánt méretre alakítás:

Nem pontosan tudja a méreteket, bizonytalan mennyire van szüksége? Az élvédőket könnyen elvághatjuk a kívánt méretre, hogy aztán csemperagasztóval az élre felragasszuk. Munkánkat érdemes egy vízmértékkel lemérni, így  mindenképp egyenes felületet kapunk. Főleg a műanyagból készült daraboknál kell ezt a lépést megejtenünk, mert azok hajlamosak arra, hogy elgörbüljenek. Szerencsére akkor sincs baj ha van benne hajlás, ezeket ki lehet küszöbölni egy kis odafigyeléssel, igazítás és szegelés szükséges hozzá.

További lehetőségeink:

Ha gipszkartonnal borítjuk be felületeinket, akkor használhatunk aluminíumból készült profilokat, de a műanyagok is alkalmasak. Glett anyaggal besimítjuk őket, így tökéletesen felrögzülnek és az egyenes vonalvezetéseket is biztosítják. Íves sarkakhoz is léteznek változatok, így a törésmentes élek kialakítása sem okoz gondot.

Mész és cement vakolatból alakított sarkokhoz alkalmazhatóak acélhálós sarokvédők. Lekerekített acéllemez idom járul hozzá a sarkok védelméhez, a háló pedig segíti a vakolatba való beágyazódást.

Utólagos élvédő megoldások:

Utólag is tehetünk fel élvédő idomokat, amik PVC-ből készülnek, ezek színes változatban is elérhetőek a standard színek mellett, némelyik felülete fához hasonló mintázatú, így díszlécként is felhasználhatóak. Flexibilis falúakat, színezett felületűeket is találhatunk a boltok polcain, amelyeket szerelőragasztó segítségével helyezhetünk fel.

Poliuretán élvédők:

A poliuretánból készült profilok alapszíne fehér, de könnyen színezhetőek bármilyen tetszés szerinti színre.  Bármilyen árnyalathoz is kell, hogy passzoljon, gond nélkül megoldható, csak egy gyors átfestés szükséges hozzá. Stukkó ragasztóval vagy szerelőragasztókkal rögzíthetjük őket, viszonylag egyszerű velük dolgozni bárkinek egy kis odafigyeléssel és biztos kézzel.


 

Kerámia profilok:

Egyes márkák már kerámiából is gyártanak élvédőket, ezeket a csempéikhez hasonló színekből állítják össze, hogy harmonizáljanak velük. Különböző vastagságban lehet őket megvásárolni, mindig a lap vastagságához kell viszonyítanunk, hogy milyen vastagra lesz szükségünk. Gyönyörűen mutatnak felületeinken, ráadásul nagyon tartósak, így hosszú időn keresztül fognak minket szolgálni.

Csúszásmentes felületekért:

Hasznos megoldás lehet a csúszásmentes élvédők alkalmazása lépcsőknél, hiszen ezek gyakran igénybevett helyek, nem mindig tudunk lassan és óvatosan közlekedni, így ha valamilyen könnyítést tehetünk biztonságunk érdekében és mások épségének megőrzéséért akkor azokat az eszközöket ajánlott megragadni. Unjuk már az egyszerű formákat? Valami változatosat szeretnénk, ami feldobja otthonunkat, esetleg üzlet helységünket? Dekoratív, díszesebbek profilok közül is választhatunk nekünk tetsző darabokat, amikkel igazán  varázslatossá tehetjük otthonunkat. Kis részletek, de könnyen összhangba tudnak kerülni bármilyen anyaggal, így egészen új designt hozva otthonunkba.

Legyünk óvatosa. Nem szeretnénk ugye, ha később bosszankodnunk kéne? Gondoljuk át döntéseinket, hiszen ha már be van építve egy élvédő, akkor nem tudjuk azt kiszedni rögtön és egyszerűen, ráadásul csempe ragasztó is fogja a profilt, így tehát csak ha visszabontjuk legalább azt a sort amihez közvetlenül kapcsolódik akkor tudjuk kivenni őket.

Válogassunk, nézzünk szét szélesebb körben is, s ha már van egy elképzelésünk akkor könnyebben fog a választás is menni. A csempéhez passzíthatjuk az élvédőket. Szakképzett eladók pedig segítenek a szaküzletekben, tippeket és tanácsokat is adhatnak nekünk, amivel nagyban megkönnyíthetjük dolgunkat.

Webáruházunkban is megtalál minden szükséges kelléket, s több fajta élvédőből válogathat, ha pedig személyesen keresné fel üzletünket akkor kollégáink örömmel segítenek bármilyen felvetődő kérdése esetén.

 

Élvédő kínálatunkért kattintson ide>>>

Keressen minket bátran elérhetőségeink bármelyikén>>>