Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

Konyhai csaptelep - így válaszd ki a legjobbat!

|
Címkék : konyhai csaptelep

Főzéskor, mosogatáskor, kézmosáskor vagy egy pohár víz kitöltésekor is a csaphoz nyúlunk. Talán észre sem vesszük, egy nap hányszor használjuk. A konyhai csaptelep meghatározó eleme a családi életnek, ezért fontos, hogy jól válasszunk, ha konyhafelújításról van szó.

Melyik a legjobb csaptelep?

Szerintünk az, amelyik a leginkább illeszkedik a család igényeihez és szokásaihoz. Ami semmiben sem akadályoz, de mindenben segít. Az sem árt, ha esztétikus és illik konyhánk enteriőrjébe, ha gazdaságos és vizet spórolhatunk vele, valamint könnyen tisztítható és megkönnyíti anya életét.

Funkcionalitás és design

Az elsődleges szempont a funkcionalitás - de ez korántsem jelenti azt, hogy a design-ról le kellene mondanunk. Mi azt valljuk, hogy egy konyhai csaptelep legyen elsősorban funkcionális, tehát elégítse ki a felhasználók igényeit:

  1. Ha például gyakran mosogatunk, nagy helyre lesz szükségünk. Ha inkább a mosogatógépet használjuk, akkor lehet, hogy egy kisebb tálca és egy alacsonyabb csaptelep is megteszi majd.
  2. Egy kihúzható fejű csaptelep pedig akkor bizonyulhat jó választásnak, ha nagy edényeket használunk a főzéshez, kényelmesen szeretünk mosogatni, vizet engedni, és szívesen használnánk egy zuhanyfejet a zöldségmosáshoz.

 

Az első dolgunk tehát, hogy átgondoljuk:

  1. Milyen funkciókat kell betöltenie a csapnak?
  2. Milyen kivitelt szeretnénk? Álló-, fali-, magasított-, egykaros-, vagy bajonettzáras modell illik-e jobban a konyhánkba?


Ahogy fentebb is említettük, a funkcionalitás és a design nem zárja ki egymást, sőt! Egy pár éve rendkívül trendinek számítanak az úgynevezett "hattyúnyakas" csaptelepek, amik nem csak praktikusak - például befér alájuk egy nagyobb edény vagy egy locsolókanna is, ha éppen arra van szükség - de rendkívül divatosak is.

Mosogatóval együtt cseréljük?

Érdemes átgondolni azt is, hogy a csaptelepet önmagában, vagy a mosogatóval, mosogatótálcával együtt cseréljük. Ha az előbbiről van szó, akkor nézzük meg a mosogató kialakítását, méretét, mélységét: minél kisebb a mélység, annál magasabbról induljon a csaptelep a nagyobb edények miatt. Mérjük fel azt is, mekkora helyre van szükségünk a mosogatóban.

Ha mindent cserélünk, törekedjünk a megfelelő mosogatótálcához megfelelő csaptelepet választani - ha egy márka kínálatában nézelődünk, könnyebb dolgunk lesz.

Milyen anyagból legyen a konyhai csaptelep?

Az anyag meghatározza a tartósságot és egyéb jellemzőket. A legnépszerűbb anyag a króm, ami a legtöbb konyhában megtalálható, ez könnyen tisztítható és hosszú élettartamú. Egy másik népszerű anyag a nikkel, ami lehet szálcsiszolt, rozsdamentes vagy szatén. Ez egy kemény anyag, strapabíró, viszont rendszeres takarítást igényel, mert jobban meglátszik rajta a vízkő és a vízcseppek. A bronz csaptelepek is sok konyhában megtalálhatóak, általában a rusztikus konyhákba választják.

Ha nem tudod, melyiket lenne érdemes választanod, nyugodtan keresd szakértő értékesítőinket bemutatótermünkben vagy telefonon!

Vizes kérdés

Gondoljuk át azt is, hogy mennyire fontos számunkra a víztakarékosság. Járjunk utána, az adott csaptelep hány liter vizet használ. Általánosságban elmondható, hogy a mai modern technológiával ellátott csaptelepek kevesebb vizet használnak, de vannak kifejezetten víztakarékos modellek is. A víznyomást is érdemes megvizsgálni mielőtt választunk, hiszen a lakásban adott vízrendszertől függ, hogy alacsony, vagy magas nyomású csapra van szükség.

Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, mindenképp kérdezzünk meg egy szakembert vásárlás előtt.

Milyen gyártót válasszunk?

Mofém, Teka, Wellis, Ravak – csak, hogy webáruházunk kínálatánál maradjunk. Mindegyik márka megbízható, hosszútávra tervezett modelleket gyárt, így ezekkel nem lőhetünk mellé.

Extra igények

Speciális helyzetben vagyunk, ha a mosogatótálcánk az ablak előtt helyezkedik el, ugyanis problémát jelenthez az ablaknyitás. Erre az esetre tervezték az úgynevezett bajonettzáras csaptelepeket: itt szabályozhatjuk a csap magasságát.

Tovább a speciálisan ablak alatti mosogató tálcákhoz tervezett csaptelepekhez>>

Ár – Minden pénztárcához van megoldás!

A Csempe és Kert kínálatában mindenki megtalálhatja a számára megfelelő csaptelepet, hiszen széles termékskálával dolgozunk, s ezáltal az árak is egy nagyobb intervallumban mozognak. Válogass kedvedre!

Konyhai csaptelepek 30.000 Ft alatt

Konyhai csaptelepek 30.000-50.000 Ft között

Konyhai csaptelepek 50-80.000 Ft között

Konyhai csaptelepek 80.000 Ft felett

Ha segítségre lenne szükséged a vásárlás során, keress minket bizalommal vagy látogass el nyíregyházi bemutatótermünkbe! Ha tovább olvasnál a csaptelepekről, kattints ide.

Akciókért és aktualitásokért pedig kövess minket Facebook-on!