Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

Otthonfelújítási támogatás - a fürdőszobában is!

|
Címkék : fürdőszoba

A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatása 2022. december 31-ig még igényelhető hazánkban. A támogatás egy alkalommal vehető igénybe, a támogatás összege a számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, de legfeljebb 3 000 000 Ft. Erről itt írtunk korábban.

Az egyik legnépszerűbb felújítandó helyiség pedig a fürdőszoba. Mivel ez otthonunk egyik legspeciálisabb helyisége, érdemes alaposan megtervezni a munkálatokat, s így sok idegeskedéstől menthetjük meg magunkat. Tarts velünk, mert összegyűjtöttük a leghasznosabb tippeket, ha fürdőszoba felújításra készülsz!

Milyen tevékenységekre igényelhető támogatás?

Az otthonfelújítási támogatás az alábbi tevékenységekre igényelhető, ha a fürdőszobáról van szó:

  1. Víz-és csatornaszolgáltatás kiépítése, cseréje,
  2. fürdőhelyiség, illetve WC létesítése olyan lakásban, amely nem rendelkezik ilyen helyiséggel,
  3. fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése, cseréje,
  4. vízszigetelési munkálatok,
  5. belső tér felújítása: burkolás, festés, tapétázás,
  6. szaniterek beépítése vagy cseréje,
  7. villanykapcsolók és dugaljak kialakítása és cseréje,
  8. a belső nyílászárók cseréje vagy felújítása,
  9. lámpák beépítése vagy cseréje,
  10. beépített bútor,
  11. használati melegvíz rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is,
  12. szabályozott szellőzési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje,
  13. szennyvíz tisztítására és elhelyezésére szolgáló egyedi szennyvízkezelő berendezés vagy tisztítómezővel ellátott oldómedencés műtárgy telepítése vagy cseréje.

 

Hogyan lehet gördülékeny a fürdőszoba felújítás?

1. tipp: Legyenek konkrét terveink!

A fürdőszoba felújítás gyakran költséges és időigényes munka, ezért érdemes alaposan átgondolnunk az alábbiakat: mit szeretnénk pontosan, milyen lépései lehetnek a felújításnak, rövid-vagy hosszútávra tervezünk? Érdemes arra is felkészülnünk, hogy a munkálatok alatt nem fogjuk tudni használni a fürdőszobánkat, ezért gondoljuk végig, hogyan fogjuk ezt megoldani.

Mielőtt elindulunk a boltokba, alakítsunk ki magunkban egy konkrét elképzelést. Ebben segítenek az alábbi kérdések:

  1. Mit szeretnénk és ehhez mire van szükségünk?
  2. Hány tagú a család? Vannak gyerekek?
  3. Mit tartunk a fürdőszobában? Sok tárolóhelyre lesz szükségünk?
  4. Melyik stílus tetszik igazán?


Utánanézhetünk az aktuális trendeknek is, de a legfontosabb, hogy a saját stílusunk után menjünk és hallgassunk a megérzéseinkre: a praktikus, időtálló darabok hosszú ideig kiszolgálnak majd minket!

2. tipp: Legyenek nálunk a méretek és az alaprajz!

A szaküzletekben az első kérdés a helyiség mérete lesz. Sok időt és energiát tudunk megspórolni, ha már otthon, indulás előtt felkészülünk és lemérjük a fürdőszobát.

Fürdőszoba felújításnál átgondolhatjuk az elemek elhelyezését is: a kád vagy zuhanyzó, a mosdó és a mellékhelyiség elhelyezésén nagyon sok múlik. Ha van rá lehetőségünk, szerencsés lehet a wc-t egy másik helyiségbe tenni, de legalábbis helyezzük a legtávolabbi sarokba. A legfontosabb, hogy igazodjunk a helyiség adottságaihoz - például figyeljünk arra, hogy az ajtó ne nyíljon rá a wc-re.

3. tipp: Rendeljük meg időben a burkolatot és válasszunk okosan!

A fürdőszoba kritikus eleme lehet a burkolat. A nem megfelelő burkolatválasztással az egész fürdőszoba összképét elronthatjuk. Kis helyiségbe például nem érdemes túl harsány, mintás burkolatot választanunk, mert összenyomhatjuk vele a teret. A járólap esetében pedig ne csak a fürdőszobára, hanem az egész lakásra gondoljunk - ha lehetőségünk van rá, érdemes mindenhova ugyanolyan burkolatot tennünk, hogy szép legyen az összhatás.

Nagyon fontos, hogy burkolatválasztásnál ne becsüljük alul a megvásárolandó mennyiséget. Sok bosszúságtól óvhatjuk meg magunkat, ha a kiszámolt mennyiséghez hozzáadjuk még a várható veszteséget (pl. vágásból adódóan), illetve a jövőben várható esetleges javításokat (pl. csőtörés, kádcsere esetén). Évek múlva, amennyiben szükségünk lesz rá, nagyon fogunk neki örülni, mert az egyes burkolat típusok csak limitált ideig elérhetőek.

Extra tipp, amire mindig felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a burkolatot ne a burkoló megjelenése előtt 1-2 nappal akarják beszerezni. Ugyan a Csempe és Kert hatalmas raktárkészlettel rendelkezik, de előfordulhat, hogy olyan különleges és egyedi burkolatot választunk, amire akár heteket is várni kell. Gondolkodjunk mindig előre!

4. tipp: Fogadjunk fel szakembert és ellenőrizzük le a munkát!

Minden felújítási munkálatra az arra szakosodott embert kérjük fel, tehát ne akarjuk a kőművessel elvégeztetni a víz-és villanyszerelési munkálatokat is – hiába állítja, hogy ahhoz is ért, vagy csinált már ilyet korábban. Jobban járunk hosszútávon, ha mindent egy jó referenciákkal bíró, megbízható szakemberre bízunk.

5. tipp: Gondoljunk a jövőre és biztosítsuk a hozzáférhetőséget!

Ha úgy döntünk például, hogy a kád előlapját felfalazzuk és burkolattal látjuk el, akkor a hozzáférhetőség biztosítása a jövőben hasznos lehet, ha esetleg dugulás vagy szivárgás lép fel a fürdőszobában.

Ezekre az esetekre úgy készülhetünk fel a legkönnyebben, ha egy úgynevezett tisztítóablakot helyezünk el a falon – így segíthetünk a szakembernek legkönnyebben hozzáférni a probléma forrásához.

Próbáljuk meg felmérni az ehhez hasonló helyzeteket: nyugodtan kérdezzük meg a felújítást végző mestereket, hogy milyen problémákkal találkoztak már korábban és ezeket hogyan tudjuk megelőzni, kivédeni.

6. tipp: Mindent ellenőrizzünk le!

A felújítási munkálatok végeztével minden funkciót ellenőrizzünk és teszteljünk le!

Hogyan tudunk neked segíteni?

Ha az otthonfelújítási támogatás felvétele mellett döntesz, tanulmányozd alaposan végig az erről szóló rendeletet.

Hogy megkönnyítsük a dolgod a fürdőszoba felújítással kapcsolatban, bemutatótermünkben szaktanácsadással, látványtervezéssel és anyagszükséglet számítással várunk. Látogass el Nyíregyházára, ahol szakértő értékesítőink örömmel segítenek!

Addig is inspirálódj webshopunk kínálatából vagy olvasd el blogcikkeinket további hasznos tippekért!